14. mar. 2010

Båtpledd - del 2

Joda, det går framover. Alle kvadrater er sydd sammen, og det begynner å ligne et pledd. Jeg startet med å tape fast fleece (det ble det til bakstykke) og teppe til stuegulvet og ga mannen beskjed om at han fikk tråkke rundt det noen dager. Så lå jeg der på knærne med rumpa i været og tråklet. Prøvde så godt jeg kunne å ikke stikke for mange hull i parketten. Etterhvert så ble løsningen å bruke en teskje for å få vippet synåla opp igjen.Etter noen dager med hinderløype på gulvet og en rygg som var støl, så var det tid for å putte alt sammen under symaskinen og sy sammen lagene. Kjøkkenbordet ble tatt i bruk, kaffekopp og vannflaske fylt opp og ermene ble brettet opp. Må si jeg ble ganske svett av å buksere et teppe på 140 x 200 cm under symaskinen. Jeg skulle jo i tillegg passe på å sy fra annenhver side, så det ikke dro seg. Da er det av og til sånn at nesten 2 meter teppe skal innunder den lille åpningen på symaskinen....... Det kom noen stønn og grynt underveis, samtidig som jeg svettet og drakk 2 liter vann!
Like ved der jeg satt og sydde henger et skilt jeg malte i fjor. Må si jeg skulte stygt på det innimellom og lurte på hva i all verden det skiltet gjorde der.
Pleddet er nå quiltet sammen, og skuldrene mine er ømme etter 5 timers "hal og dra" og mannen har lovet meg å massere dem litt. Får se når jeg går løs på lukkekanten. Tror både pleddet og jeg skal hvile litt nå.

6 kommentarer:

Marita sa...

Godt jobba, Anne. Etter et sånt stykke arbeid fortjener du massasje!

annemariesquilt sa...

Du er knall god, dette hadde aldri jeg gjordt men sendt det av gårde for å få det quiltet..
Gratulere med en flott jobb,det var jo godt du hadde skiltet å se på!!

elle-melle sa...

Ser det hele for meg!
Jeg har vært med på den 'leken' noen ganger og det er ingen lett jobb. Men når man er ferdig er alt såre vel:)))
Du blir sikkert veldig fornøyd når du sitter tullet inn i det en litt hufsete og sur dag på sjøen!!

Anonym sa...

Jeg synes jeg ser deg m/rompen i været, he,he ;-) Jeg kjenner meg igjen.....Men, nå er du ferdig med det værste jobben og kan kose deg med resten!!! Gleder meg til å se bilde når teppet er helt ferdig!!

Anne (Moseplassen) sa...

lekkert pledd da, men jeg ser problemet med å få alle massene under der ja. Sydde en gang et sofatrekk i tykk ull, stønn.

Og du, så koselig at jeg kan inspirere deg litt med minipåskeliljene da :)

Anonym sa...

Nå har du jammen meg arbeidet hardt. Det er ikke bare bare å quilte et slikt stort teppe. Gleder meg til å få se bilde av hele teppet :-)Beste hilsen

http://alicequilteverden.com