6. mars 2010

Et teppe på vei


Jeg skal sy et nytt pledd som skal være i båten vår. Jeg tenkte at det skulle passe til setene i beige skai og til brunt treverk. Det er ikke de fargene jeg liker best, så det er litt utfordring å jobbe med "kjedelige" farger. Jeg puttet inn litt rosa, så jeg hadde noe fint å se på også.
En arbeidstegning og en prøvelapp for å ha noe å starte med

Alle stoffene her hentet fra restelageret bortsett fra ett brunt som jeg kjøpte for å ta opp den fargen jeg tror teaken i båten har. Noe er gammelt gardinstoff, det rosa er faktisk fra kjøkkengardiner jeg sydde på slutten av 80-tallet. (Det er ikke noe rart jeg har dårlig plass, mye som tas vare på)
Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal ha på baksiden ennå. Fleece er enkelt, men jeg har også et gammelt ullpledd som kanskje kan brukes. Jeg er bare usikker på hvor mye det kommer til å "nuppe" under bruk.
Lappene har ligget utover stuegulvet noen dager, mens jeg har flyttet dem rundt, og mannen kommenterte "nå er du snart tilbake der du startet". Lappene har fått hvert sitt nummer, så nå er det bare å starte sammensyingen og drømme om sommerkvelder i båten. Kanskje jeg ikke kommer til å trenge pledd i sommer engang???

7 kommentarer:

krepsemor sa...

Det blir et kjempefint teppe i båten! Nå fikk jeg lyst til å sy selv ;o)

Marita sa...

La oss inderlig håpe det ikke blir bruk for tykt teppe nei! Men dere bruker jo båten utover høsten også, så... Gå for ull. Det nupper ikke så mye som acryl vil gjøre, garantert.
Brunt er forresten fint. Skal du friske det opp, kan du jo klæshe på en applikasjon en sprek farge?

Linda sa...

Utfordrende å bruke farger en ikke er så vant til å bruke.
Når jeg legger stoffene utover pleier jeg stå på en stol å se ned.
Går bort en stund og ser så ned igjen.Hva med bomullsvatt og bakstykke?Lykke til!!
Skal legge utover biter til teppe
for Quilteklubben til onsdag, sammen med en annen fra klubben.
Det er farger jeg skjelden bruker,
sort, hvitt, og rødt.Spennende :))
God helg!

merete sa...

Virkelig et flott teppe, - jeg kjenner meg så godt igjen i det der med å flytte rundt og være tilbake til utgangspunktet. Høres ut som teakbrunt, lyst og litt rosa blir lekkert.

La oss inderlig håpe at du ikke trenger teppet til annet en kos på kveldingen (ingeting er som å krype innunder et lappeteppe og småslumre i sommernatten, ute, lenge og lengre.

Stoff fra lagre er da godt å få brukt, - vi (mor + søster + jeg) har spart så altfor lenge på "fine" stoffer, men nå er det slutt! Det er derfor vi snoper i hverandres samlinger. Kan ikke gå i grava med alle skattene på hylla, vet du ;-)

Er spent på videre blokker i teppet jeg syr, jeg også, for vi har fått et hint, men allerede er 2 av de 3 blokkene vi har fått, ikke å finne i "hint" - teppet med vindmøller... og det var det "hint" teppet jeg falt for...
Må nok tvinge meg litt til å sy blokk 2, ja.

Fortsatt god søndag!

Anonym sa...

Dette blir jo fint!! Fint at du har stort plass på gulvet til å la det ligge noen dager, mens du flytter rundt på blokkene og finner ut hvordan du vil ha det ;-)
Vi får nå inderlig håpe på at det ikke blir kaldt denne sommeren, men det kan likevel være godt å ha på sene kvelder!! Skal bli spennende å følge med videre ;-)

elle-melle sa...

Et pledd er sikkert greit å ha selv om sommeren skulle bli varm, for vi må nok uansett regne med regnværsdager og kjøligere kvelder - tror jeg:)))

Det er så kjekt å bruke av restene og stoffene som en gang var noe annet - gjenbruk er tingen!
Teppet blir flott!

sisshol2 sa...

Gleder meg til det ferdige resultatet,men vi håper at det bare skal brukes på flotte høstkvelder.