21. feb. 2010

Tante har hatt besøk

Jeg har hatt besøk av to nieser på 10 1/2 og snart 13 år. De er så glade i å lage ting, så når de kommer til meg må vi finne på noe. Den ene ville sy og den andre ville lage smykker.

Snart-13-åringen fikk ståltråd, strikkepinner og perler og satte igang med å strikke arbånd. Det var ganske hardt, så fingrene ble litt ømme. Her trees det på perler.

IMG_0786

10 1/2 åringen ville sy pute. Vi fant fram stoff og tegnet mønster. Hun klippet og strøk og sydde ivei. Veldig greit med en symaskin som man kan stille hastigheten på. Og hun var kjempeflink til å passe fingrene sine, og jeg passet på at foten ble flyttet vekk fra pedalen når hun ikke sydde.

IMG_0783  IMG_0782

Her er helgens resultater. En flott pute med stjernestoff på baksiden for “da kan man sove godt med hodet på den siden”,  et armbånd og et påbegynt hals-smykke. Det gjøres nok ferdig i kveld. Tante har også kost seg masse med disse kreative jentene. Takk for besøket!

IMG_0791

IMG_0793

4 kommentarer:

annemariesquilt sa...

Så skjønne.. Sånne øyeblikk som får deg til å føle deg "rik". Flotte resultater ble det også!
Dette blir flotte minner for dere alle sammen ..

Marita sa...

Flinke jenter med flotte resultat! Snill tante har de også da :)

Anonym sa...

Ja, er ikke det flinke jenter kanskje?? I dag er de hos bestemor. Yngstemann har sydd pose til rummy-brikker.Eldstemann har strikket ferdig smykket sitt og laget et til som er som et hjerte. Det har hun gitt til bestemor.
Nå har de måka hele verandaen. Eldstemann måtte avbryte, for det var hennes dag til å lage middagen.
Nå gleder vi oss til "kaninmat", kyllingsalat og fruktsalat(himmelsk lapskaus".

Kjersti M sa...

Så flott - både for tante og nieser. Kjempeflott armband og smykke og nydelig pute - som jeg regner med er gjenbruk.