26. feb. 2010

En fargesirkel, hmmmm

Hjelp! Jeg har kjøpt en fargesirkel!!!

Den skal forhåpentlig hjelpe meg å bli sikrere på fargevalget mitt. Jeg har alltid ønsket å lære meg mer om fargebruken, men jeg synes emnet er vanskelig. I quiltelaget mitt har vi fargesirkelen som tema denne våren, så jeg tenkte at jeg fikk starte med denne og så lese mer om emnet.

Jeg ser jo av og til hos andre at en liten detalj kan løfte fram arbeidet, men jeg klarer ikke å si på forhånd hva som skal til. Jeg må prøve å få tak i Johannes Ittens fargelærebok også, og se om jeg skjønner noe. Det blir vårens fokus her i hulen. 

FARGER.

Noen som har tips til hvordan jeg skal starte “utdanningen?”

IMG_0764

6 kommentarer:

Linda sa...

Hei Anne!
Det tar litt tid å få med den lille ekstra detaljen som hever arbeidet.Bra med fargesirkel og bok.
Merete Veian,er jo en proff dame og andre kunstnere.
Ta turen innom kunstgalerier også,det er jo litt koselig,i steden for bare,tørr teori i bokform.Naturen, blomster og parkanlegg er også god inspirasjon.
Lykke til!
God helg!Linda :))

annemariesquilt sa...

Hmm nei her er jeg helt utafor.. Jeg holder meg stort sett til farger jeg er glad i og unngår vanskelige valg.. Men det er sikkert ikke dumt å begynne å bruke den! Lykke til og god helg fra meg.

Siv sa...

Det var lurt, en sånn tror jeg at jeg også må ha meg, for det er utrolig vannskelig dette med farger. Lykke til!!!

Anonym sa...

Den har jeg kjøpt for en god stund siden, men må innrømme at jeg ikke har brukt den noe særlig....Vet heller ikke helt hvordan jeg skal bruke den..... ;-)

Marita sa...

Sikkert lurt og en god investering. Man har lett for å havne i det samme fargevalget som før og ikke tørre å være vågal. En fargesirkel vil sikker hjelpe en å se helheten i fargevalget i en quilt. Lykke til.

Velkommen til min kreative verden sa...

Jeg har ingen kommentar til fargesirkelen din, bortsett fra at den var veldig fin: )

Du har så mye annet fint på bloggen din. Jeg ser du er flink til å sy.

Flott veske fra kurs med A.Wallenborg: ) Fine detaljer