7. jul. 2012

Litt fra hagen

IMG_1464
Dette ble visst en veldig lang pause siden forrige innlegg, men sånn går det av og til. Nå skal jeg iallefall få vist fram noe av det som spirer og gror. I drivuset mitt har jeg satt 2 tomatplanter. Siden bildet ble tatt hat de vokst seg større, og jeg har klippet av blader og stoppet veksten i toppen.
IMG_1512
Jeg har hatt på varme om natten fram til 1. juli, På termometeret kan jeg følge med på minimumstemperaturen, som var helt nede i et par grader uten ovn. Til venstre er det Cherrytomat, og til høyre vanlig tomat.
Jeg oppdaget at at på noen av blomsterklasene så var hele blomsten falt av, bare stilken igjen. Hva kan det komme av? Har planten tørket ut en gang, fått for lite gjødsel? Følger nøye med på de andre klasene, men tror ikke det har sjedd på mange.
Oppdatering: Det har skjedd på mange blomsterklaser på Cherrytomaten. Blomstene faller av og bare stilken står igjen.... :(
IMG_1469
Jeg leste om en for meg ukjent plante hos Moseplassen, som jeg vill prøve. Det er Ipomoea batatas. Jeg satte dem i en litt høy potte, for de skulle bli ca 50 cm "lange". Foreløpig henger de ikke mye, men det kan jo skyldes det kalde været vi har hatt hitill.
IMG_1465
Her er andre bilder fra hagen min i juni.
(Som dere ser så har jeg noen "frittgående" høner som titter fram også)

IMG_1470  IMG_1472 IMG_1471  IMG_1480 IMG_1482 IMG_1486

1 kommentar:

annemariesquilt sa...

Nyderlig, du er god på dette!
God Sommer til deg ;-)