5. mar. 2011

Fra skjørt til tunika - redesign.

IMG_0412 Dette skjørtet kjøpte jeg for en del år siden. Jeg falt pladask for stoffet, og det hang på tilbudsstativet!!!! Da jeg senere skulle bruke dette skjørtet, så følte jeg meg aldri vel. Det var noe med fasongen som ikke stemte. For mye vidde kanskje.
Så da jeg skulle på redesignkurs var dette skjørtet ett av plaggene jeg kunne tenke meg å gjøre noe med.
Vi startet med å teste ut forskjellige kombinasjoner.
IMG_0427   IMG_0428
Det ble ingen av disse, men en svart kjole som jeg skulle sy skjørtet på. Lengden på skjørtet ble bestemt, den nederste raden klippet vekk og vidden tatt inn og klippet til A-fasong.
Her henger den på “Tøydukke Anna”:
IMG_0488 Jeg lot den henge der noen dager, mens jeg grublet litt. Var usikker på om jeg ville ha den på denne overdelen alikevel. Til slutt sprettet jeg av den svarte “underkjolen” og gikk for en mer åpen løsning. Det ble smale skuldre isteden. Og et skjerf av den nederste raden.
IMG_0528   IMG_0529
Sånn har den blitt. Her med litt forskjellige gensere under.
IMG_0527   IMG_0533
Jeg er fortsatt litt usikker på om den er pen foran på brystet. Skal jeg klippe av noen cm til på fronten øverst?  Eller skal jeg bue den?  Eller skal jeg la den være sånn. . . Hmmmm.

6 kommentarer:

Marita sa...

Så genialt og så fin!

Personlig synes jeg den er for rett øvert i brystet og ville heller ha buet den, men du må jo se på hva DU kler best. Den ble flott med smale stropper og gjør den jo velegnet til å forskjellige topper under. Skjerfet ble forresten veldig delikat!

majoban sa...

Den ble jo riktig flott, og enda bedre enn med den svarte under, mye mer anvendelig. Rett over eller buet er en smaksak, slik den er nå kan den og brukes med singlett under til sommeren. Flink e du jammen......

Ann Tove sa...

Er ikkje alltid like greit å sy til seg sjølv. Spesielt når ein skal prøve den på underveis. Denne vart flott. Eg hadde med meg eit skjørt i liknande fasong på redesignkurset. Men kom ikkje so langt at eg fekk gjere noko med det. Planen for det er tunika òg, må vel gjere som du.Klippe og prøve nokre gonger før eg blir fornøgd.

2ne sa...

Denne ble flott :-)
La kreativiteten blomstre.

Siri sa...

Hei Anne. takk for hyggelige kommentarer! Nå ble jeg inspirert! Vet at jeg kommer til å arve en del klær etter ei dame som handler mye fint. Tenk om det er noe jeg kan sy om? Når jeg fikk se dette så vet jeg at jeg har hatt et og annet jeg kunne sydd om selv også, men klærne er gitt videre! Kjempestilig er det! Hilsen Siri:-)

Kjersti M sa...

Så flott den ble. Buet eller ikke er vel en smakssak, det. Flott med slik gjenbruk av ting, vi har vel alle nok å ta av ;-)