18. aug. 2010

Jeg lar meg erte. . .
 . . for jeg er så utrolig glad i erteblomstene mine. Nyyyydelige farger og en himmelsk duft. Jeg sådde de med vilje litt sent i våres, så de ikke skulle stå og sprudle til alle andre enn meg mens jeg var på ferie.
Den ene planten min er en staude. Den plantet jeg i fjor vår og den har virkelig skutt i været selv om den står i grunn jord og nok har det litt tørt av og til. (Nå har kanskje ikke det vært det store problemet i sommer.) Den danner en vegg mot uteplassen sammen med villvin og har bare rosa blomster.

Làthyrus latifòlius “Rote Perle”
Ser du humla som kom flyvende? 

Blomsterertene står noen i potte og noen i jorda. Jeg regner med at du nesten kan kjenne lukta av de herlige blomstene du også!
Veldig koselig er det å sitte ute om kvelden, når mørke faller på og lukten blir ekstra sterk.

Oj, der ser jeg jammen en vissen blomsterstengel. Må ta med saksen og fjerne den med en gang så det kommer flere blomster!

6 kommentarer:

Linda sa...

Ja,det er herlig med erteblomster.
Nydelige farger du har der,da er det bare å plukke inn...
Jeg har kun hvit erteblomsstaude i år,å den ligger utover,skulle ha bindt den opp,men ryggen min passer ikke til hagearbeid i år.
Kos deg videre med herlig duft.

krepsemor sa...

Erteblomster er noe jeg må ha hvert år. Jeg pleier å så de rett ut, og det bruker å gå helt greit. Men ikke i år, for vi hadde en veldig kjølig vår her hos oss! De har faktisk enda ikke blomstret....Jaja, bedre lykke neste år =)

Linda sa...

Hei igjen Anne!Du kan følge med på Helenes blogg,se blogglista mi...
Ha en fin uke!Klem:))

Marita sa...

Erteblomster er fine! Jeg plantet også sånne og alle ble røde, gitt. Jaja, like greit. Jeg er også flink å gå med hagesaksen og klippe vekk avblomstrete hamser. De hvit Karpatklokkene mine blomstrer for 2. gang denne sommeren :o)

josimo sa...

Sååå søte!
Jeg glemet å så mine i år....trist
savner de veldig i hagebildet mitt.

josimo sa...

Stokkrosene setter bladkrans første året og blomstrer andre året. Jeg tar alltid noen frø og sår rundt morplanten så har jeg alltrid noen i annmarsj. De sier at de er toårige ,men de kommer igjen..men eldre planter får ofte rust,disse må fjernes.
Oasen på Nøtterøy... det er 5 min unna mitt hus :-)