31. aug. 2010

Bøker. En anbefales og en. . ...ikke!

For å ta ...ikke...boken først.Sue Monk Kidd: Granateplene - En mor-datter historie  Jeg likte godt hennes bok "Bienes forunderlige verden" og gledet meg til å lese denne. Men jeg må nok innrømme at jeg ikke leste den ferdig.
Det startet greit, mor og datter gjør en reise sammen og skriver hvert sitt kapittel fra hvert sitt ståsted i livet. Men etterhvert så ble det for mye ikoner, Jomfru Maria og reiseskildringer som ikke sa meg noen ting.
Det er ikke ofte jeg legger fra meg en bok uten å i det minste ha skummet den, men etter å ha skummet en del sider fant jeg ut at dette gidder jeg ikke mere.
Dette er desverre ikke en bok jeg anbefaler. Hadde vært gøy om noen kunne fortelle meg at den er bra og hvorfor. Jeg fant det desverre ikke ut.

Så til en bok jeg anbefaler.

Gregory David Roberts: Shantaram 
Denne handler om India. Om gangstere, livet i slummen, Afghanistan, kjærlighet og om livet på rømmen. Jeg har kost meg både med skildringene og forfatterens tanker om sitt eget liv og hva som betyr noe her i livet. Boka er på 900 sider, så man bør ha god tid for det er nok en fordel å ikke la det gå for lang tid mellom hver gang man besøker livet i Bombay.
Boka er filmatisert og skal vises i 2011 med Johnny Depp i hovedrollen. Det finnes også en del intervjuer med forfatteren hvis man vil høre om bakgrunnen for boka.

2 kommentarer:

Marita sa...

Alltid nyttig med anbefalinger både den ene og den andre veien :o)
Bok 2 - tror jeg heller ser filmen ;o)

Anonym sa...

det jeg var ute etter, takk