30. jul. 2010

Feriehilsen fra regnværet

Ja, her sitter vi da. Under en kalesje og ser etter dråper som finner veien inn. Båtferien 2010 har så langt bydt på veldig skiftende vær. Fra flotte sommerdager/kvelder til kuling og vedvarende regn. I fjor opplevde vi både regn og kuling liggende ut på øyer, så i år er vi tidlig ute med å gå til havn for å slippe å oppleve fjoråret en gang til. Av årets 11 netter i båt hittill, har vi hatt 7 av dem i havn. Og vi som egentlig liker å ligge i uthavner…..  Får håpe det blir bedre snart!
En av de flotte kveldene vi hadde ute, var her nord for Marstrand.
Engelskmannen 
Dagen etter ble det vind og regn. Da fikk vi se en seilbåt som skulle gå, og det gikk som vi fryktet, han fikk dreggtauet sitt i propellen (uerfaren mann med lånt båt). Skipper’n kom seg ut i jolla vår (motoren startet på første forsøk, det har den ikke gjort tidligere i sommer!) og dro for å hjelpe til. Mannen i båten ville bare ha hjelp til å få opp dreggen, så skulle han seile videre. Da dreggen var oppe, drev han mot land… Skippern klarte til slutt med sine 5 hester å få dratt seilbåten ut i åpne sjø, hvor den fikk ut seilet og dro avgårde. Motoren kunne han fortsatt ikke bruke, for rundt propellen satt det mange meter med tau, så hvordan det gikk, det lurer vi på ennå. Etter den jobben fant Skippern ut at han like gjerne kunne holde på litt, så han vasket båten i øsregnet.
hjelp
vask
Nå ligger vi i havn i Öckerö, ved Gøteborg og venter på at uværet skal gå over. Bildet av brygga er tatt før uværet kom, det er mange flere båter her nå. Inne henger det regntøy til tørk, og boller og håndklær brukes for å fange opp regndråpene. Vi har fortsatt bøker å lese, og spill å spille, og så lenge vi ligger trygt her, så sover vi godt også.
öckerö
regntøy
regnskydd
vinterveg seilskute

5 kommentarer:

krepsemor sa...

Uff, stakkars dere! Når alt er vått, er det jammen meg ikke enkelt å få tørt noe heller! Vi hadde også mye dårlig vær i første halvdel av båtferien, men siste dagene slo det til med knallvær! Sol fra skyfri himmel, og varmt og deilig! Håper dere får sol snart! Skal ta en soldans for deg =) God tur videre!

Marita sa...

Hvis det er noen trøst er det like ille å bruke campingvogn i regn og våt bikkje som man MÅ ha inn i vogna, liten snuplass.... Men vi har fine dager vi også. Kos dere videre med sommeren i Norge og Sverige!

Anne (Moseplassen) sa...

uff, båtlivet er jo mye kjekkere med fint vær. Krysser fingrene for at dette sommerværet tar seg opp snart.

Villblomsten sa...

Håper dere fikk bedre vær etterhvert :-)

Jeg har en liten Give Away på bloggen min , du er velkommen om du vil :-)

Anonym sa...

det jeg var ute etter, takk