28. jun. 2010

Tante har hatt besøk og vi har sydd!

Jeg har vært så heldig å ha hatt besøk av niesen min på snart 11 år. Hun er veldig glad i å sy, og noe av det første hun gjorde da hun kom var å ta fram noen avlagte klær som hun hadde med seg.


IMG_1125a

Ja, dette skulle vi vel få noe utav. Hun hadde tydligvis også tenkt på hva hun ville lage og det var et stort nett, som rommer alle de “kjekt å ha”-tingene som man har behov for å ha med seg på reise. Etter å ha målt litt og tenkt litt ble vi enige om å bruke shortsen som den var. Akkurat passe bredde til vesken. Så mens jeg sprettet opp midtsømmer lette niesen i restekassen min for å finne fine stoffer til applikering.

IMG_1128a IMG_1129a

Se så fine følehorn sommerfuglen fikk. De tegnet hun på med tusj. Veska fikk hank av et annet jeans-stoff, for det synes hun ble tøft. Der sydde hun en broderisøm med flerfarget tråd.
Sånn ble den til slutt, med sommerfugler og hjerter!

IMG_1132a IMG_1133a

Etter å ha hatt en liten sypause hvor hun lagde deilige knekkebrød. . .

IMG_1135a

. . .så ble det jammen tre mobilvesker også. Hun skrev bokstaver med broderisøm, og det er ikke hennes skyld at snøkrystallene ble sydd litt rart. Maskinen ville ikke dra fram stoffet ordentlig.
IMG_1136a

Som dere skjønner så hadde både jeg og niesen noen flotte dager sammen. Er spent på hva hun har lyst til å lage neste gang!

6 kommentarer:

Marita sa...

Hun er kjempeflink og så har hun en god læremester også :)

annemariesquilt sa...

Heia. Så koselig dere har hatt det. Flotte ting dere har laget sammen og det må være flott å ha så nært forhold til din niese ;-))

Kjersti M sa...

Kjempe lekker veske og fine mobilhus. Imponert over henne som er 11 år og sååå flink. Fine bestemorsruter du har heklet. Holder på med ett teppe selv men det går litt i rykk og napp....

Torill sa...

Heldig niese som har deg, heldige du som har henne !! Flink jente !!

Anonym sa...

Så flink hun har vært :-) Vesken ble kjempefin og god og stor! Dere hadde det nok koselig sammen, tenker jeg ;-) Ha en fin sommer
:-)

elle-melle sa...

Så koselig dette høres ut!
Hun er heldig som har en så grei tante, og dette blir nok noe hun vil minnes hele sitt liv:))
Veska ble kjempetøff og mobilveskene også. Hun har talent den jenta og kommer sikkert til å lage mange, mange flotte ting i årene som kommer!