29. des. 2010

En hjerteduk med forsvinningsplast

Før jul så var jeg med quiltelaget mitt på besøk til Sarpsborg quiltelag å hørte og så hva Ragnhild E. Kjenne hadde laget. Jeg har skrevet om det her. Det var en av hennes duker som jeg falt helt for, og bare måtte prøve. Det var rektangler som var vrangsydd og deretter bundet sammen med hjerter og forsvinningsplast. Jeg har som vanlig ikke brukt mønster på duken min, men sydd etter hukommelsen. (Hun selger også mønster på denne duken)

IMG_0192
IMG_0191
Her er rektanglene vrangsydd og quiltet med rette sømmer. Baksiden er lys så jeg valgte å quilte med lys tråd. Hjertene er tosidige og de ble lagt i mellom to rektangler med forsvinningsplast både under og over. Så sydde jeg tre ganger rundt hjertene med rettsøm og tre ganger på sømmene som bandt hjertene til rektanglene.

IMG_0194IMG_0195

Etter at alle sømmene var sydd ble duken lagt i lunkent vann for å få vekk plasten. (Da var jeg litt spent på om alle stoffene var vasket godt nok på forhånd, så ikke det skulle farge over på de lyse.)
Her er begge sider av duken. Ettersom jeg regner med at den blir liggende på et mørkt bord, så har jeg litt mere kontrast i de mørke fargene enn i de lyse.

IMG_0198 IMG_0199

Denne her ble gitt bort som julegave, og nå får jeg se om jeg får sydd en til meg selv også, for dette var gøy!

IMG_0196
IMG_0197

3 kommentarer:

Marita sa...

wow, så lekker den ble. Jeg har også sett denne 'live' hos Ragnhild, Mye jobb da!

Torill sa...

Trudde at eg skulle byrja med den slags sying eingang.....ser eg hat ein laaang vei å gå. Kjempefint blei det jo då !! Godt nytt år til deg og !!

Anonym sa...

Tusen, tusen takk for den flotte julegaven. Nå ligger den på salongbordet og det er en fornøyelse å ta en titt på den hver gang som jeg går forbi. Ekstra gledelig når jeg her kan få lese framgangsmåten også.
Kjære Anne, jeg trodde at min tid med å lage saker og ting var forbi, men bloggen din gir meg inspirasjon-----Klem fra mor