5. okt. 2012

Småfluer ... grrrr!

image
Jeg må bare få si det høyt…"Jeg HATER småfluer"
Hver høst så kommer disse udyra inn i huset, og spesielt på kjøkkenet. Jeg prøver å gjøre alt riktig og ikke ha liggende frukt og annet litt for lenge, men hjelper det?  Neida, like fullt svermer de rundt. Vanlivis så blir de jo borte etter en stund, men ikke i år. Jeg gikk til slutt det skrittet å spraye gift noen av de stedene hvor jeg så flest fluer. I vinduet bla. I mange dag, ja uker, så jeg døde fluer i vinduskarmen, etter at de hadde kommet borti kontaktgiften. Men selv om jeg ikke så at de fløy rundt på kjøkkenet lengere, så var jeg overrasket over at mengden døde fluer ikke minket. Hmmm!
Da var neste skritt å tømme matskapet. Jeg hadde registrert at de likte mel og kornvarer bla. ALL mat fra kjøkkenet ble tatt med ut og gransket og…mye kastet. De hadde spiste seg gjennom papiret i melposer og gjennom plasten til pastaen. Etter at maten var sjekket, så ble skapene vasket og fikk en dusj til med gift.
Etter noen dager ble skapene vasket igjen og maten satt inn. Nå, en uke etter har jeg sett kun 2 fluer på kjøkkenet. Men de lever ikke lenger…moahhhhaa!

Her sjekkes maten ute…

Flueutsjekk og kasting av mat


Sjekket….

Mat

Bunnen på melposen…gjennomhullet…

Pose med fluehull

KILLLLL……

UHYRET

Så kan jeg jo nevne at dagen etter denne ryddesjauen, så vrimlet det av fluer i søppledunken ute!

2 kommentarer:

krepsemor sa...

Æsj, så ekkelt! Godt at du fikk bukt med problemet i alle fall! Vi leide et hus et par år, og da oppdaget jeg mye dyr i matskapet, og sendte inn til Skadedyrkontrollen i kommunenen for å få vite hva dette var for noe. Vi fikk ganske raskt svar, støvlus!!! De er ganske vanlige i nybygde hus, og trives godt der det er fuktig. Så huset vi bodde i var ikke særlig sunt å bo i, og det var ikke nytt, nei!
Vi ble også kvitt de heldigvis ;)

Stubbetufsa sa...

Jøss!
Vi har et par slike fluer av og til, så jeg har blitt flinkere til å tømme matsøppelet. Men at de gikk på melvarer, visste jeg ikke.
Jeg har sett melbiller i aksjon, og det var ikke artig. De luktet som lær.