3. jul. 2011

Alt er ikke bra i hagen min

Jeg har kost meg mye ute når det har vært oppholdsvær, men da jeg etter noen dager med regn skulle ta en tur og se over “ståa”, ble jeg litt lei meg.
Kirsebærtreet som jeg plantet i mai har blitt angrepet av noe som har spist opp halvparten av bladene. Og det har gått fort, for jeg har fulgt med på om det har vært skadedyr på treet og ikke sett noen tidligere. Nå står bare bladstilkene igjen, og ingen syndere er å se. Hva kan dette ha vært?
IMG_0771
Jeg ser at det er noen røde kuler på hver bladstilk, men det har jeg sett på andre trær også, så det virker som om det er sånn det skal være.
IMG_0772
På Trollhasselen min er det kanskje noen som har lagt egg? Her er det masse tomme brune skall, og mye maur. Men treet ser ikke ut til å ta noen skade av det.
IMG_0774
Det aller tristeste var å se at rådyret har vært her igjen. Var lite plaget under tulipansesongen i våres, så jeg har ikke tenkt på at de kunne komme igjen nå, men det har de. Alle roseknoppene og nye skudd er fortært. Og så jeg som akkurat hadde sprayet mot lus. . Jaja, da blir det senere blomstring i år.
IMG_0775
Et annet lite vakkert syn, er jeg skyld i selv. Husveggen skal males, så Klematis og Kaprifol er tatt ned fra veggen. Det passet jo inn i sinnstemningen min etter rundturen i hagen. Håper ikke de har blitt for mye ødelagt.
IMG_0777
Selv høna i bedet ser litt forskremt ut, og har trukket seg tilbake for ikke å bli angrepet av skadedyr.
IMG_0778

3 kommentarer:

krepsemor sa...

Huff så synd når sånt skjer! Men sånn er det å ha hage dessverre. Her er det bladlusa som er mest plagsom. Hjorten har ikke gjort noe skade ennå, men den venter vel bare til liljene begynner å sprette ut! De tok de nemlig i fjor =( Roser har jeg bare to av, og de har fått stå i fred!
Lykke til med malejobben!

LovisaTendensen sa...

Leit når ting ikke får stå i fred for skadedyr. Disse røde klumpene har jeg også fotografert og blogget om...litt fine også da, men ikke om de skader... Trollhasselen min trives visst heller ikke i år, bladene "springer" ikke ut som de har gjort tidligere, dette er vel sjarmen med å omgi seg med levende ting ;))

Kjersti M sa...

Huff da. Ikke noe kos med skadedyr.

Har en premie til deg etter loddtrekking i bloggen min.
Kan du sende meg adressen på min mail: kje.mikke@c2i.net