2. jun. 2011

Vasken min

IMG_0678
Er den ikke fin? Den gamle vasken er etter besteforeldrene mine. Vi snakket om sånne vasker på jobben en dag, og det kom fram at flere av oss kan huske at vi fikk sitte på den og tisse. På kjøkkenet!
Jeg har tidligere fortalt at jeg spadde opp et bed, pga av at Geraniumen hadde tatt over hele. En av de blomster”klumpene” jeg spadde opp fant jeg ut at jeg skulle sette i denne vasken, for da kunne jeg jo bare hive den etterpå. Men stor var forbauselsen da det IKKE kom blå, men gule blomster på denne. Jeg hadde ikke tittet så nøye på bladene. Det passet jo kjempefint med denne gule her. Det er en type Trollius. Denne blir nok ikke kastet, men satt ned i jorda igjen når den er ferdigblomstret..
En annen klump fra bedet, som jeg hadde slengt under en tuja (det ER vanskelig å hive dem helt) fikk ny eier her om dagen. Hun hadde lest at jeg ikke ville ha Geranium lenger. Ingenting er jo bedre en å kunne gi bort stauder fra hagen.

Så vil jeg til slutt vise en anne plante som jeg også hadde tenkt å kaste. Jeg var plaget med klematisveps noen år, og fant ut at jeg måtte fjerne planten for å få bort udyret. Jeg klippet den ned, og gjemte denne også under tujaen. Nå har den vokst seg så stor og fin og gjemmer seg godt for eventuelle klematisvepser som er ute og leter, men titter fram og pynter treet for oss andre.

Sånn, det var litt herfra. Nå skal jeg pakke sekken og dra på båttur. Regner med at hagen klarer seg noen dager uten meg.
IMG_0679

5 kommentarer:

krepsemor sa...

Den vasken husker jeg også, men minnet som sitter sterkest i, er da jeg var liten, på besøk med naboen og fikk stirret meg til å smake på tran!!! Det hadde jeg aldri smakt før, og den blå kanten var det jeg så da jeg måtte gi hals =))))
Så fint med Trollius i vasken! Og klematisen din i tujaen! Jeg har faktisk plantet en klematis som skal vokse nettopp i tujaen =)
Vi skal ta opp båten, spyle og smøre i dag, så det blir ingen båttur her i helgen!
Men dere må ha en fin båthelg!

Mona sa...

Vi hadde også en slik i mitt barndomshjem. Passet kjempefint med disse nydelige blomstene i.

Marita sa...

Klematis i Tuja, det har jeg ikke tenkt på. Sånn vask hadde vi også på kjøkkenet, med blå 'gummikant' som på din. Fin å plante i, ser flere har gjort det og det passet da bra med Ballblom oppi :)

Kjersti M sa...

Har også en slik flott vask. I drift i huset etter mine svigerforeldre. Den skal få stå der. Akkurat som den gamle vedovnen med komfyr del. Nydelig med den gule blomsten oppi da :-)

Marianne G sa...

Åhhh sånn vask ønsker jeg meg også :o)