22. sep. 2012

Heklet vest av Bestemorsruter

IMG_1097

Feeeerdiiig!



Jeg ser av et tidligere blogginnlegg at jeg startet i 2010 med å hekle noen ruter. I høst ble jeg ferdig! Ikke dårlig det vel? Smilefjes som blunker
Jeg har satt sammen firkantene til en vest. Jeg har ikke hatt mønster, så antall lapper ble laget etterhvert som jeg så hvor mange jeg trengte. For at den ikke skulle bli så kantete foran, så heklet jeg to halve ruter som passet inn foran ved skulderbitene.


IMG_1552

Er fornøyd med vesten, den ble omtrent som jeg hadde tenkt meg. Fikk forresten en kommentar på jobben fra en mann som lurte på om jeg hadde tatt på meg sofapleddet! Ikke så værst observert det vel?

IMG_1553
IMG_1554

18. sep. 2012

Slumreteppe til Tiril

tekst

Jeg har sydd teppe til en konfirmant i høst. Denne flotte jenta har slitt med sykdom en stund, så det var lenge uklart om det ble noe av konfirmasjonen. Jeg tenkte at hun uansett skulle få et pledd hun kunne krype under å varme seg. Blåtoner er et enkelt valg, for det passer til de fleste. Dessuten har jeg brukt noen jeans-stoffer som er gjenbruk fra familien her. Kattene kom på fordi familien har hatt katter i alle år, og det var en av kattene som vekket mamma da Tiril ble veldig syk og fikk høy feber……
Først ble biter og katter klippet til og lagt utover gulvet.

IMG_1549

Jeg ville at teppet skulle være over 2 m langt, så det eventuelt kan brukes som sengeteppe senere. Derfor brukte jeg to fleecepledd som bakstykke. Jeg sydde de korte radene fast til bakstykket samtidig som jeg sydde dem sammen. 4 rader på det ene fleeceteppet og 3 på det andre. Så quiltet jeg de to delene før jeg sydde dem sammen, da ble det ikke så mye under maskinen. Noen ord og figurer ble til underveis.

Blomst   Hope

Fordi Tiril trengte noen ord og tanker med videre, så overførte jeg noen sitater til lyst stoff, som så ble sydd på kvadratene. Noen hentet jeg fra hennes egen Facebookside og andre brukte jeg fordi de passet til henne.

Ord   Ord


Sånn ble teppet til slutt. Jeg sa at når hun kjeder seg så kan hun følge sømmen min og se hvor mange ganger quiltesømmen krysses. (Tror ikke hun finner så mange steder!)

Teppe til Tiril

12. sep. 2012

Drueplanten min!


Jeg må jo også vise dere drueplanten min. Den ble plantet i 2009. De påfølgende vintrene har den nesten frosset ned, men det har alltid vært èn gren som har kommet igjen. I år ble det skikkelig fart i veksten, og selv om den bare er 1 meter høy, så har den jammen kommet med druekart for første gang. Da er det kanskje håp da?

Sortsnavnet er "Vitis vinifera x labrusca "Sukribe"




Man må nesten ha lupe for å se dem…

9. sep. 2012

Hurra! Masse tomater i drivhuset!


IMG_1534

Jammen ble det tomater i det lille drivhuset mitt til slutt.
Sånn så det ut i begynnelsen av juli:

image

og sånn var det i slutten av august!

IMG_1532IMG_1533

Nå er det mange røde hver dag, og jeg plukker og plukker og vi spiser masse tomatsalat! De har litt mindre "sol-smak" enn jeg hadde håpet på, men det har vel sin helt naturlig forklaring.
Den til venstre er en cherrytomat og heter "Favorita", den til høyre er vanlig tomat og heter "Gemini". Det stod noe et sted om at man skulle ta skudd etter 3 klaser…..men det klarte jeg ikke!  Smilefjes

6. sep. 2012

En veske i blått

Ja, så har jeg endelig funnet fram til symaskinen min igjen. Denne gangen fordi jeg trengte en gave til en god venninne. Jeg har tidligere fått en del olabukser av henne, så jeg tenkte at det var noe hun kunne få igjen i en litt annen fasong. I tillegg så er det blå lin, og et mønstrete bomullstoff.
Valget falt på en veske som kan brukes som nett. Tror jeg har sett noe tilsvarende i en bok av Lise Bergene. Vesken ble til underveis, i farger jeg tror hun vil like.

Vesken som "liten"…
IMG_1543

og som stor! Høyden er ca 40 cm, og bredden 35.
IMG_1545

På baksiden sydde jeg en glidelåslomme, så det skal være enkelt å finne nøkler, mobil og annet "kjekt å ha".
IMG_1544

Det ble en liten sminkepung som kan ligge oppi også, eller flyttes fra veske til veske!
IMG_1547

Tror faktisk jeg skal sy en sånn "forvandlingsveske" til meg selv også. Veldig enkelt mønster, og kjekt å ha en veske med litt plass.