18. juli 2012

Førstehjelp

Jeg må bare vise dere denne som står på en øy vi var på. Telefonen er borte, og som erstatning har man satt inn en hjertestarter…..og en spade! Får man ikke til å bruke den ene, så tar man den andre!
Herlig, ikke sant?


Førstejelp

14. juli 2012

Mappe til Ipad


Jeg har sydd en mappe til Ipaden. Den skal være med når vi er i båten, så den trengte et litt kraftig trekk. Valget falt på et ben fra en gammel olabukse. Jeg har også tatt dobbel vatt inni. Quiltet med flerfarget tråd.



11. juli 2012

Koseteppe

Jeg skulle i selskap i sommer og trengte en gave. Da falt det ganske naturlig å tenke på å sy noe. Jeg bestemte meg for et slumreteppe, som skulle kunne brukes i seilbåten til jubilanten. Fargene måtte bli brunt og blått. På baksiden har jeg et deilig fleeceteppe. Ferdig mål ble 120 x 170.
Puslespill
Blokkene lagt utover for å se hvor de skal plasseres
Nummererte blokker
Litt av bakstykket. Alle blokkene ble nummerert før sammensying, da kan jeg ha dem i bunker. (A1, A2, B1 osv)

Jeg sydde de vannrette radene fast til bakstykket samtidig som de ble sydd sammen. Det gikk veldig fint, og da ble det lettere å quilte.
nåler med ørepropper
For å feste lukkekanten brukte jeg ørepropper som stoppere på knappenålene, da holdt de seg på plass mens jeg håndterte teppet. Teppet ble quiltet rundt de fargede kvadratene.
Ferdig slumreteppe med fleecebakstykke. Smilefjes
Koseteppe

7. juli 2012

Litt fra hagen

IMG_1464
Dette ble visst en veldig lang pause siden forrige innlegg, men sånn går det av og til. Nå skal jeg iallefall få vist fram noe av det som spirer og gror. I drivuset mitt har jeg satt 2 tomatplanter. Siden bildet ble tatt hat de vokst seg større, og jeg har klippet av blader og stoppet veksten i toppen.
IMG_1512
Jeg har hatt på varme om natten fram til 1. juli, På termometeret kan jeg følge med på minimumstemperaturen, som var helt nede i et par grader uten ovn. Til venstre er det Cherrytomat, og til høyre vanlig tomat.
Jeg oppdaget at at på noen av blomsterklasene så var hele blomsten falt av, bare stilken igjen. Hva kan det komme av? Har planten tørket ut en gang, fått for lite gjødsel? Følger nøye med på de andre klasene, men tror ikke det har sjedd på mange.
Oppdatering: Det har skjedd på mange blomsterklaser på Cherrytomaten. Blomstene faller av og bare stilken står igjen.... :(
IMG_1469
Jeg leste om en for meg ukjent plante hos Moseplassen, som jeg vill prøve. Det er Ipomoea batatas. Jeg satte dem i en litt høy potte, for de skulle bli ca 50 cm "lange". Foreløpig henger de ikke mye, men det kan jo skyldes det kalde været vi har hatt hitill.
IMG_1465
Her er andre bilder fra hagen min i juni.
(Som dere ser så har jeg noen "frittgående" høner som titter fram også)

IMG_1470  IMG_1472 IMG_1471  IMG_1480 IMG_1482 IMG_1486