26. feb. 2012

Fra gardin til kjole

Datteren min kom i fjor hjem med en gardin hun hadde kjøpt på loppemarked, for stoffet var så kuuult.  Det ble liggende i hylla mi, mens hun funderte på hva det skulle bli av den. Tidligere i vinter så sydde jeg ullkjole til henne, så jeg nevnte da at hun kunne jo bruke samme mønsteret og sy en kjole av gardinen.
Mønsteret  (opprinnelig fra Stoff og Stil) hadde jeg klippet ut i et gammelt dynetrekk, og justert ut og inn der hvor det trengtes. Dermed var det lett for henne å vite at dette kom til å passe.
Det var tryggest å komme hjem til meg å sy, så kunne hun få litt veiledning underveis.

IMG_1288

Legg forresten merke til skjørtet hennes. Det sydde jeg til henne for 5-6 år siden av lappebiter som ble sydd på et bakstykke. Det er fortsatt i bruk. Gøy for mamma!
Gardinkjolen ble ferdig og sydd helt på egenhånd av flinke jenta mi. Synes hun ble flott jeg, med kjolestoff til 5 kroner.

IMG_1290

18. feb. 2012

Veggteppe – med modifikasjoner

IMG_1281
Endelig ferdig med AnnaKas “Annas lille veggteppe”, gjort på Annes måte.
Det øverste feltet hadde egentlig mere stichery, men ettersom det ikke helt er min store greie, så valgte jeg å skrive velkommen siteden. Det skal også henge i entreen min, så da passer det jo. Jeg har brukt mye restestoffer til stjernene, og det føles ok. Stjerneblokkene har jeg quiltet rundt og inni med “usynlig tråd”. Det gjelder å huske på dette hvis teppet skal strykes på senere…. Det tåler ikke så høy varme. 
Nå da dette henger oppe, så gjelder det å finne seg et nytt prosjekt….Akkurat nå er symaskinen min opptatt, for datteren syr seg en kjole av en gammel gardin. Kommer tilbake til den senere.
IMG_1283
IMG_1284
IMG_1285

7. feb. 2012

x-faktor blomsterutgaven: HVIT!

Dette er en av mine absolutte favoritter. Hvitveis Vestal. Den har doble blomster, vel egentlig mangedoble, og blomstrer i mai.
De som vokser i hagen min har jeg fått, og tua vokser og blir større for hvert år. Spesielt fine er de mot det blå teppet i bakgrunnen.


IMG_1025

Dette er mitt bidrag til den “hvite” konkurransen hos Moseplassen. Klikk på bildet for å se de andre flotte bidragene.

image

5. feb. 2012

x-faktor blomsterutgaven: GUL!

IMG_0678

Dette er blomster som gjør meg glad. Det er så fint å få farger allerede i mai. Blomsten er en Ballblom (Trollius). Jeg spar den opp fra bedet, for å kunne ha den som en sol mot den blå veggen, for deretter å sette den pent ned i bedet igjen.
Vasken har også en spesiell historie i hjertet mitt, for den er fra mormors kjøkken. (Og som barn fikk jeg sitte å tisse på den, for å slippe å gå på den kalde utedoen.)

Dette er altså mitt bidrag til konkurransen hos Moseplassen. Klikk på bilde for å se de andre flotte bidragene.
image

Jeg har fått frø.

IMG_1268
Da har frøene jeg fikk fra Lord Nelson kommet. Jeg vant de hos Moseplassen. Jeg plukket ut i samarbeide med moren min, så kan vi dele litt. Hun gleder seg stort til å dyrke snittebønner. Det husker jeg vi hadde som barn, og så lagde hun stuing av det.
Jeg skal ha både blomster og grønnsaker. Vi er mye borte om sommeren, da er det båtlivet som gjelder, men jeg vil jo ha en fin hage også, men den må klare seg litt selv. Jeg hadde et lite drivhus lik dette, men det har gjort sitt, for glidelåsen har gått istyker og plasten er morken.
image
Så nå må jeg jakte på et nytt. Det må kunne stå på terrasen min, og være litt solid. Kanskje litt større enn disse  ;) 
(Lånt fra nettet)
image image 
Et stort drivhus har jeg ikke plass til på den lille tomten vår, men jeg må ha et sted å dyrke småplanter før de settes ut “på ordentlig”
Gulrøttene skal jeg ha i disse kassene her forresten.  Hadde purre og squash i dem i fjor. Skal fylle på litt mere jord.
IMG_1270
Jeg må vel uansett vente litt før jeg begyner å så, men det er greit å vite at frøene er i hus….en del av dem iallefall. Får se om jeg faller for fristelsen å kjøper noe mer!
IMG_1269

1. feb. 2012

Mer veggteppe ..

Ha ha. Finn fem feil, eller iallefall en.
Jeg har sittet og sydd sammen blokker idag, Plutselig var det en jeg ikke klarte å få lagt riktig. Ved nærmere ettersyn viste det seg at den var feil sydd sammen. Godt jeg så det før teppet hang på veggen. Ser dere den?
Blokka under mønsteret.....
Nå er blokker sydd sammen og det øverste sticheriet snart ferdig. Har ikke oppdaget flere feil....ennå!