31. jan. 2012

Veggteppe på gang

Her er en liten titt på ett av prosjektene mine for tida. Jeg syr “Annas lille vegteppe” som jeg skal ha i gangen min. Jeg er ikke noen stor fan av stichery, synes ikke jeg får det pent, men så var det greit å ha som et håndarbeide. Det får heller stå til. Jeg holder på med det øverste sticheriet nå, men der har jeg juksa litt……for jeg broderer “Velkommen” isteden for hele fuglebildet. Er spent på hvordan det blir til slutt! Her er blokkene mine så langt.

IMG_1237
IMG_1238

22. jan. 2012

Snø!

Det har kommet snø i Halden i natt. Den gamle melkekjærra må nok vente litt før den kan fylles med blomster….. Jeg kan liksom ikke få sett meg mett på landskapet i dag…

IMG_1235

20. jan. 2012

Jeg har vunnet Lord Nelson..

..nei, ikke akkurat lorden, men frø fra Lord Nelson.


Anne hos Moseplassen har hatt en “give away” i bloggen sin og jeg var en av de heldige vinnerne.

image

Nå sitter jeg med frøkatalogen og forsøker å finne ut hva jeg skal ønske meg.
Det jeg egentlig trenger, er jo et nytt minidrivhus. Jeg har ikke så stor hage, så jeg har ikke plass til et stort et, men et minidrivhus til å ha på verandaen går bra. Jeg har hatt ett i noen år, men det hadde sin siste sesong i fjor.
Nå som jeg får så mange frø, som skal stå ute og vokse seg store, så må jeg nok starte med å finne noe å ha dem i når de kan flyttes ut. Men aller først så skal jeg nå plukke ut 10 frøposer. Tror jeg skal be moren min om ønske seg noen også. Hun har stor hage og kjempegrønne fingre. Vi får så noen pakker hver…..
 image

17. jan. 2012

En stripete duk

Jeg trengte en ny duk til kommoden i gangen. Denne gangen ville jeg ha striper. Og striper ble det, med ekstra striper på. Jeg synes det ble en artig struktur i duken med den tette quiltingen. Det gjaldt å holde tunga rett i munnen, så quiltestripene og stoffstripene ikke hadde for stort avvik… Heramarker og linjal var flittig i bruk.

Striiiiper
Mer striper
Dagens tekst
Hele duken

16. jan. 2012

Ukens foto – uke 3

Knapp Ukens foto Denne ukas foto i Maritas oppfordring er et nærbilde av en Primula. Jeg plasserer vel den i kategorien Hage/Farger. Jeg har litt å lære når det gjelder nærbilder og fokusering ser jeg, men det blir flere ukesbilder å øve seg på.

Form og farge

11. jan. 2012

Ukens foto










Marita har oppfordret til å ta ukens foto og legge ut på bloggen.
Tema skal være:

Natur/Dyr/Mennesker
Hage/Farger
Hobby/Fritid

Jeg skal prøve å bli med på denne, så her er ukens foto fra meg.
Fortsatt i julemodus.

Rød julestjerne

8. jan. 2012

Ullkjoen er ferdig

Med et veldig enkelt mønster (Stoff og Stil) og ull som er veldig lett å forme, så gikk det greit å få ferdig ullkjolen min.
Ettersom prøvebiten viste at skinnet tålte vask, så tok jeg sjansen på å applikere noen skinnbiter på. Nå kommer jeg nok ikke til å fryse bår jeg skal ha på kjole...
Jeg hadde egentlig tenkt å gjøre mer ut av applikasjonen, men etter råd fra døtrene mine (som tittet opp fra Wordfeud et lite øyeblikk) så ser jeg det ann litt. Er jo greit med bare noe enkelt også. En knapp i midten tror jeg forresten det skal bli.
Tror forresten kjolen har litt mer "fasong" enn det ser ut på bildet her.



5. jan. 2012

Ull er ikke tull

Jeg regner med at vinteren snart kommer for fullt, så jeg fant ut at jeg måtte få sydd ullkjolen min. Jeg sydde en til datteren i desember, som hun har brukt mye.

IMG_1174

Så nå har jeg funnet fram ullstoff fra Stoff og Stil og har klippet etter et enkelt mønster. Det er så kjekt å kante dette stoffet, for det er bare å brette inn og sy. Det rakner ikke.

IMG_1212

Mens jeg syr så sitter jeg og funderer på om jeg skal pynte litt på den.

IMG_1218 IMG_1219

Jeg dro fram esken med skinnbiter og fant noe svart skinn etter en vest.
Da jeg hadde klippet ut noen biter, så kom jeg på at skinn kanskje ikke går så bra å vaske…….
Så nå ligger det en ullbit med skinn på og tørker etter en dusj under springen. Så får jeg se i morgen hvordan det blir!