29. aug. 2011

En tskjorte blir “ny”

Rød dekorblomst
Jeg hadde en tskjorte som var begynt å bli litt “sliten” i trykket, men som var fin i fasongen og ikke bleket i fargen. Jeg fant ut at jeg trengte et plagg med noe rødt på, så da var det bare å “redesigne” tskjorten.
Jeg laget meg en mal som var like stor som den gamle firkanten jeg skulle dekke. Så målte jeg opp hvor store biter jeg trengte og klippet til disse og la dem på arket etterhvert. Det trykket som jeg hadde på tskjorten ville jeg klippe bort, for det var ganske stivt, derfor sydde jeg de røde biten på et svart bomullstoff, mens jeg kontrollerte med papirmalen min at det gamle trykket ble dekket.
Da alle sømmene fra midten og ut var sydd tok jeg og satt på vliesofix på endene så jeg kunne stryke det hele fast på tskjorten. Så ble hele blomsten sydd fast ytterst og jeg kunne klippe bort trykket fra innsiden.
Tror jeg kommer til å bruke denne tskjorten en del ganger til.
(Beklager dårlig bildekvalitet, men jeg MÅTTE jo ta bildene om kvelden da jeg holdt på)


"Slitt" tskjorte-trykk
Blomst
Klar til å sy fast
Sjekker at den dekker
Med vliesofix
Ferdig tskjorte

17. aug. 2011

Jeg vant, jeg vant!


Jeg har vært så utrolig heldig å vinne på Giveawayen som Mikkje hadde i bloggen sin. Hvis du ikke kjenner Mikkje, så må du forte deg inn i bloggen hennes og se på alt det flotte hun lager. Vintagebilder er bla noe hun bruker mye i sine vakre håndarbeider.
Jeg er helt overveldet over alt det fine som kom i en pakke i posten til meg. Et vakkert kort med hilsen var det også.

Inne i pakken lå det en flott veske. Hun skrev at jeg kunne bruke den til strikketøy eller noe, men den er alt for fin til det, det må bli byveska mi det.



Og ikke nok med det. Inni veska lå det jammen enda flere gaver!
Tusen takk Mikkje. Sender en stoooor klem til deg!


14. aug. 2011

Midt i august alt…

… og jeg har slurvet unna blogging i sommer. Har mista litt gnisten, men håper den tennes igjen snart. Ettersom jeg ikke har gjort så mye håndarbeide i sommer, og heller ikke føler at hagen min egner seg så veldig til å vises fram (jeg slurver med lukinga nå på høsten) så får jeg bare lage en liten sommerkavalkade!
For meg betyr det å være i båten mye.
Tur til Koster, med smak av Kosterøl og deilig grillmat etterpå.
IMG_0724
kosterøl
IMG_0732
Jeg var også en tur på “Allsang på grensen” med Kathrine og Øivind Mund som programledere. Det var jo selvfølgelig ikke i mitt kamera de tittet!
IMG_0795
På ferie så traff vi disse gutta, og en litt annerledes båt (Sjekk elgen øverst)!
IMG_0811
IMG_0813
Vel hjemme igjen så jeg at nabokatten hadde laget seg en sti over plenen vår. Rart det der med katter som ikke dr*… på egen tomt, men helst i naboens (dvs mitt) blomsterbed!
IMG_0861
Høsten fikk en litt annerledes vending da svigerfar falt og brakk lårbeinet. Mye av fritiden nå går med til sykebesøk og planlegging av tida framover. Ting går ikke alltid som planlagt, men vi satser på å ta igjen endrede planer senere.
Det var et lite livstegn herfra, håper neste kommer om ikke så lenge!