18. mai 2011

Litt fra hagen.

Jeg har i noen år hatt et “opphøyd” bed på plenen. Det kom til da hekken ble fjernet og jeg syntes at det ble så åpent ut mot veien. Her er et innlegg om da jeg laget det. I august i fjor så det sånn ut. Ganske kjedelig igrunnen.
Gammelt bed
Geraniumskudd over alt
I tillegg så har Geraniumen tatt over hele bedet og kom med utløpere over alt. Jeg vet ikke hvilken type det er, for det er en stikling jeg fikk, men den kommer med blå blomster. Den er fin i store bed, og som bunndekker, men passet absolutt ikke inn i min haug!
En dag i april tenkte jeg at nå er det nok! Fram med spaden og redde det som reddes bør, og så vekk med bedet!
Dvs, helt vekk skulle det ikke, bare flyttes 1 meter. (Snakk om å skaffe seg mye jobb!!!!) Her er underveisbilde. Jeg måtte gjøre klar den nye plassen, før jeg spadde opp det gamle. (Denne gangen spadde jeg sjøl, turde ikke spørre Muskelmannen. Se innlegget om bedets opprinnelse)
Nytt bed graves
Nå har jeg i tillegg til å plante ned noe av det gamle (og saumfart klumpene etter geraniumrøtter), hentet steiner for å lage en kant rundt bedet. Jeg har satt ned noen sommerblomster, mens jeg funderer på hva annet jeg skal ha her. Kan ikke ha for mye forskjellig på en så liten plass.
Nytt bed
Nytt bed
Nytt bed
Det sitter en liten jordbærfrøken og passer på Bronsebladen, for den holdt på å tørke bort for meg! Et annet sted stikker en av mine “Frittgående høner” fram. Ettersom jeg ikke kan ha den levende sorten, så bruker jeg de som ikke stikker av.

16. mai 2011

Jippi, jeg har tulipaner i blomst

Det har vært “gørdårlig” (som vi sier her) med innlegg i det siste. Får skylde på at jeg er mye ute og koser meg i hagen. Skal vise fram flere bilder etterhvert. Men aller først må jeg jo vise fram tulipanene. De siste årene så har nemlig rådyra tatt dem, jeg har ikke så mange løker, men i år har dyra holdt seg unna.(De var her bare og sjekket opp tidligere.)  Nå kan jeg nyte synet av vakre blomster når jeg kommer fra jobb og passerer bedet mitt. Ønsker samtidig alle mine venner her en fin 17.mai!
IMG_0689
IMG_0691
IMG_0692

15. mai 2011

Tøffe smykker av tastatur!


Denne gangen vil jeg skryte av noen tøffe smykker som selges på Epla. (Jeg kjenner nemlig smykkelageren!)
Hun lager smykker av gamle pc-tastatur. Her kan man velge det som passer til sin egen stil.
Selv så har jeg skaffet meg "Insert" og "Delete". Jeg føler noen ganger at ting går inn av det ene øret og ut av det andre!
Gå inn på Strange Days og se flere artige kombinasjoner.

3. mai 2011

Fargene kommer i bedene

Jeg må bare vise dere litt farger fra hagen min. Tulipanene åpner seg snaaart (hvis ikke rådyra tar dem først). Noen gule påskeliljer skinner i et hjørne, men aller mest glad er jeg for å se julerosen. Sjekk alle de blomstene og knoppene! Det er andre sesongen den kommer, og det kan jo tyde på at den trives akkurat der en står.
Primulaen er også flott nå. Både den vanlige (som er plantet ut etter å ha gjort sitt inn for noen år siden) og kuleprimula “Primula Denticulata” med sine flotte, klare farger.

 IMG_0666 IMG_0668
IMG_0669
IMG_0670

2. mai 2011

Juhu! Båten er på vannet

I år ble Tilda sjøsatt 25. april (2. påskedag). Det flotte været i påsken gjorde sitt til at vi (les mannen) ble tidlig ferdig.

IMG_0663a

Dette er like nervepirrende hvert år!

I den påfølgende helgen var værmeldingen fortsatt fin, så vi bestemte oss for helgetur. Det er greit da å finne et sted med brygge og strøm, for det kan bli kaldt under kalesjen. Da er vifteovn godt å ha. Ullsokker også.
Lørdag 30. april ble det feiret Valborgsmässa i Sverige. Vi var så heldige å få med oss både bål, korsang hvor det ble sunget sanger om våren og en tale (som blåste bort for oss).

IMG_0664

Bålet på Ekenäs, Koster.

Søndagen bød på flott turvær, om enn med litt kalde vinder fra sjøen. Det var 12.5 grader i vannet. Vakkert er det ved kysten.

IMG_0665


Det er sånne dager jeg drømmer om på vinteren, så vi får håpe det blir mange av dem framover.