7. jan. 2011

Det ble et skjørt, gitt!

Jeg har savnet et mykt, smalt skjørt som jeg kunne bruke sammen med tunika og tykk strømpebukse. Av og til vil man jo være litt “kvinnelig” og gå i skjørt. Da jeg ryddet på syrommet, så kom jeg over en genser som hadde blitt for kort til å kunne fortsette å være genser, men som den samleren jeg er så hadde jeg ikke kastet den. Det ble slutt på ryddinga, og fram kom saksa.


IMG_0283 IMG_0284a


Jeg klippet av ermene og halsen og lagde den rett over brystet. Halsen delte jeg i sømmen og klippet den i to i bretten, så kunne den brukes til linning.


IMG_0286 IMG_0285


Linningen sydde jeg på med “overlock”-sømmen på maskinen min. Greit med både rett og siksak søm på en gang. Kanten nede var jo ferdig sydd opp, så da var det bare å få på strømpebuksa, så kunne jeg ta i bruk skjørtet og fortsette å rydde etter et lite avbrudd på ca en halv time.  Kjekt vel?  (Og så var det enda en ting fra gjemmene som kom til nytte igjen)

4. jan. 2011

En vakker blomsterbukett



Jeg må bare få dele med dere denne vakre buketten som jeg fikk av mannen på bryllupsdagen vår.
Den får meg til å tenke på årstidene som kommer.......... : )




Og ute....under snøen....så begynner snart neste sommers blomsterflor å gjøre seg klar....

Sov, du vesle spire ung,
ennå er det vinter,
ennå sover bjørk og lyng,
roser, hyasinter.
Ennå er det langt til vår,
langt til rogn i blomstring står.
Sov, du vesle spire,
ennå er det vinter.

 

2. jan. 2011

Glassunderlag

Det ble da sydd litt i desember, selv om det meste av tiden gikk med til å forberede kos og hygge for julens gjester. I tillegg til Hjerteduken så ble det også sydd to sett med glassunderlag som ble gitt bort.



IMG_0224

IMG_0226


Det er glassbrikker. Ca 11 x 11 cm. De “røde” er sydd av et rutete stoff, mens de blå-lilla er av stoffbiter som er sydd sammen.
Jeg la en stor bit stoff, vatt og fòr sammen, så startet jeg å quilte med rettsøm og underveis byttet jeg tråd. Noen av stripene er sydd med sølvtråd, så det blir litt liv i flaten. Deretter ble kvadratene skåret ut og så sydde jeg med tett sikksakk rundt kantene. Det går også ann å sy på lukkekant, men den har lett for å bli tykk, og da står jo ikke koppen like trygt. Disse er enkle å sy og greie venninnegaver.


IMG_0225

IMG_0227