31. aug. 2010

Bøker. En anbefales og en. . ...ikke!

For å ta ...ikke...boken først.



Sue Monk Kidd: Granateplene - En mor-datter historie  Jeg likte godt hennes bok "Bienes forunderlige verden" og gledet meg til å lese denne. Men jeg må nok innrømme at jeg ikke leste den ferdig.
Det startet greit, mor og datter gjør en reise sammen og skriver hvert sitt kapittel fra hvert sitt ståsted i livet. Men etterhvert så ble det for mye ikoner, Jomfru Maria og reiseskildringer som ikke sa meg noen ting.
Det er ikke ofte jeg legger fra meg en bok uten å i det minste ha skummet den, men etter å ha skummet en del sider fant jeg ut at dette gidder jeg ikke mere.
Dette er desverre ikke en bok jeg anbefaler. Hadde vært gøy om noen kunne fortelle meg at den er bra og hvorfor. Jeg fant det desverre ikke ut.

Så til en bok jeg anbefaler.

Gregory David Roberts: Shantaram 
Denne handler om India. Om gangstere, livet i slummen, Afghanistan, kjærlighet og om livet på rømmen. Jeg har kost meg både med skildringene og forfatterens tanker om sitt eget liv og hva som betyr noe her i livet. Boka er på 900 sider, så man bør ha god tid for det er nok en fordel å ikke la det gå for lang tid mellom hver gang man besøker livet i Bombay.
Boka er filmatisert og skal vises i 2011 med Johnny Depp i hovedrollen. Det finnes også en del intervjuer med forfatteren hvis man vil høre om bakgrunnen for boka.

29. aug. 2010

Jeg har fått dam i hagen

Hagen min ser noen steder ut sånn som den gjør om våren, med dammer her og der. Ekstra ille er det ved fjellet, der er det mye leirjord. Stakkars Heidelbergrosen, den har stått mye med føttene i vann.

IMG_1258
Men skjærene har jo vært heldige å fått seg ett nytt sted å bade.
Det har kommet så mye vann siste uka, at vannmåleren har vært overfyllt to ganger (jeg har ikke giddet å gå ut i regnet å tømme den så ofte), dvs mer enn 120 mm nedbør. Ikke rart det fylles opp de underligste steder.

IMG_1351
Denne lille stiklingen har aldri fått oppleve det å bli voksen i år, med liten potte og føttene /røttene godt plantet i vann mye av sommeren. Jeg skal ta den inn snart å la den få en sjanse til neste vår!

IMG_1350

18. aug. 2010

Jeg lar meg erte. . .




 . . for jeg er så utrolig glad i erteblomstene mine. Nyyyydelige farger og en himmelsk duft. Jeg sådde de med vilje litt sent i våres, så de ikke skulle stå og sprudle til alle andre enn meg mens jeg var på ferie.
Den ene planten min er en staude. Den plantet jeg i fjor vår og den har virkelig skutt i været selv om den står i grunn jord og nok har det litt tørt av og til. (Nå har kanskje ikke det vært det store problemet i sommer.) Den danner en vegg mot uteplassen sammen med villvin og har bare rosa blomster.

Làthyrus latifòlius “Rote Perle”
Ser du humla som kom flyvende? 

Blomsterertene står noen i potte og noen i jorda. Jeg regner med at du nesten kan kjenne lukta av de herlige blomstene du også!
Veldig koselig er det å sitte ute om kvelden, når mørke faller på og lukten blir ekstra sterk.

Oj, der ser jeg jammen en vissen blomsterstengel. Må ta med saksen og fjerne den med en gang så det kommer flere blomster!