23. mai 2010

Blomster i hagen min 17. mai 2010

Det har vært en kald vår med frost lenge. Siste snøfallet var 4. mai. Men da dagene ble varmere så tittet en del blomster fram. Av det som hadde sprunget ut fant jeg disse:


Dobbel hvitveis med ForglemmegeiDobbel hvitveis EngblommeIMG_1030 FlekktvetannPrimulaPerleblomst IMG_1036 Vårfloks Vårfloks2 Primula veris  Påskelilje1 Påskelilje2 Tulipan  Primula Primula Gravmyrt

16. mai 2010

En rød heklet vest

Nå synes jeg at jeg har vært flink. Jeg er ferdig med vesten som jeg startet å hekle på i januar. Ikke dårlig til å være meg, men etter en del års opphold var det gøy å hekle igjen. Vesten har jeg heklet i et bomull/akryl garn som heter Tilda.


IMG_0991a


Jeg ville ha litt store røde knapper på, med det viste seg å ikke være lett å få tak i. Jeg tittet i min knappeeske, i moren min sin knappeeske (men der var det jo ikke så mye igjen, for der har jeg vært før) og jeg fikk andre til å titte i sine gjemmer, men 3 røde store knapper var ikke lett å oppdrive.
Butikkene i byen hadde masse flotte, store knapper, men de var ikke røde. Så, idet jeg skulle til å gå ut av den aller siste butikken, sier damen at hun har jo sånne til å lage knapper av garn……. Det ble redningen. Det er flate plastikrundinger med hull i, så jeg kunne tre garnet akkurat på den måten jeg ville.



IMG_0990a IMG_0990b 
IMG_0991


De ble kjempefine på vesten. Sånn ser den ut. Litt vanskelig å vise når man tar den på seg sånn i full fart i glede over å ha blitt ferdig.  :)


IMG_0995



IMG_0996

11. mai 2010

Halden – Strømstad, sjøveien

Vel, turen starter egentlig på land, båten blir hentet hjemme i hagen. Det er ikke noe gøy å skulle kjøre bak lastebilen, men det er en flink sjåfør. Han sa også at hvis vi la ned lanterna på taket så kunne han kjøre under bruene i byen. Da holdt jeg pusten, men det gikk bra!

På veien  Under brua


Endelig vann under kjølen!

På sjøen


Da forlater vi Halden med gjestehavn og festning. (Hvor kranen viser at det er vedlikehold på gang)

Halden havn 1 Sørhalden og festningen


Så starter ferden ut Iddefjorden og Ringdalsfjorden mot begge Svinesundsbroene. Først passerer vi Nexans, en av byens store arbeidsplasser. De lager bla kabler.

Nexans ved Isebakke


Så dette flotte skiltet, som nå kom bak oss.

Skilt


Under to Svinesundsbroer, den nye med en båt som tok oss igjen. Flere enn oss som skulle på tur. Det er to terskler i bunnen av fjorden like ved bruene. Vi målte 7,5 meter på det grunneste der vi kjørte. Rart å tenke på at de store båtene går over her. De ligger ofte og venter på høyvann for å kunne passere.  Mange ønsker disse tersklene sprengt vekk.

Svinesundsbruer  Nye Svindesundsbrua


Deretter kommer Sponvika. En flott perle ytterst i fjorden. Her ligger det slepebåter klare.

Sponvika Sponvika


Den svenske kysten byr bare på bratte svaberg, ikke noe særlig å legge til. På den norske siden er det mer idyllisk. Her fra Søndre Sandøy.

Svenskekysten Søndre Sandøy


Så dukker Koster opp i horisonten, med sin karakteristiske mast på Nord Koster, men først må Sekken passeres, her kan det være urolig sjø. Vi skal ikke ut der denne gangen og holder mot babord.

Sekken og Koster i horisonten


Der dukker Tjurholmen opp. Et yndet badested for mange. (Se opp for skjær)

Tjurholmen


Deretter kommer Capri med sin hytteby. Her er det nok mange fra Halden og omegn som har blitt solbrente i sin iver etter å få sommerens vakre brunfarge litt for fort.

Capri


Og til sist, innseilingen til Strømstad med sin gjestehavn. Her måtte matrosen legge fra seg kameraet og konsentrere seg om tau og fendere, så flere bilder ble det ikke. Bortsett fra den vakre solnedgangen over Laholmen hotellet.

Strømstad

Kveld i Strømstad
Takk for følget!

9. mai 2010

Puter i brunt

Jeg har jo for litt siden sydd nytt pledd til båten. Duk også faktisk. Det neste som gjenstod var to puter som jeg kan ha i ryggen når jeg “sløver’n” med en bok eller et håndarbeide. Putene er sydd av restene fra teppet. På baksiden har jeg satt inn glidelås, for det hender de får seg en sjøsprøyt (hvis jeg glemmer å lukke kalesjen) så de må kunne taes av lett.
IMG_0986
Img_0987
Img_0989
Jeg titter av og til innom interiørblogger, så jeg har jo skjønt at jeg må ta bilde av putene i “sitt rette element.” Her er derfor bilder av pledd, puter og duk i båten. Slettes ikke så verst om jeg skal si det selv!
Img_1018
Img_1019

2. mai 2010

Har hatt besøk i natt

Jasså, så blomstene mine vil dere ikke ha? 

Hvorfor kan ikke de stå igjen i bedet mitt da?  

Dere må gjerne spise bladene, bare jeg får nyte blomstene!!!


1. mai 2010

Nett TV


Det regner og regner. Jeg sitter inne og prøver å se ut av vinduene mine på hagen utenfor, men vinduene er helt grå av regndråper. Jeg skulle gjerne ha holdt på i hagen, men da bør det være bedre vær enn det er nå. Hva skal man gjøre da? Jeg kunne selvfølgelig ryddet i huset eller vasket noen gulv isteden, men jeg føler mere for å sitte og slappe av.
Så jeg går og lager meg en kopp med god te. Finner fram strikketøy og setter meg foran pc'en. Finner fram bloggen til Moseplassen hvor jeg går inn på oversikten over hagprogram. Leter fram linken til Claus Dalby sine hageprogram, og så er det bare å kose seg.
Nå kan det godt regne en stund for jeg har det helt topp her jeg sitter og drømmer og lærer og noterer litt innimellom. Dette synes jeg er en fin utnyttelse av en regntung dag, men sola og varmen må komme snart, for nå har jeg masse ideer om hva jeg skal gjøre når jeg kan holde på ute igjen.

Bildene er hentet fra Claus Dalby sin blogg